קופים וגנבים

'קופי סנאי' נקראים כך כי הם בגודל של סנאי, אמנם הם לא דומים לסנאי, אבל נחשבים לכמה מהקופים הקטנים ביותר. קופי סנאי חיים בקבוצות מרובות זכרים או מרובות נקבות, שגודלן משתנה בהתאם למין, ונע בטווח של 15-65 פרטים, עם תצפיות נדירות של להקות ענק המגיעות עד 300 פרטים. המבנה החברתי של הקבוצה משתנה בין המינים - במינים מסוימים, כמו קוף סנאי בוליביאני, הזכרים עוזבים את הקבוצה בהגיעם לבגרות מינית, בעוד במינים אחרים, כגון קוף סנאי מרכז אמריקני, הנקבות הן אלו שעוזבות. 

קופי סנאי מתקשרים באמצעים קוליים - הם בעלי רפרטואר של 25-30 צווחות, המשמשות בעת משחק, בעת גילוי אזורים חדשים, למרכים חברתיים ולצורכי אזעקה. כמו כן, הם מסמנים טריטוריה ע"י שפשוף בלוטות הריח שלהם בעצים.

 

אצלינו בג'ונגל, קופי הסנאי חיים בלהקה, בה יש בדר"כ זכר אחד. הם חיים במתחם מיוחד בשבילם, שניתן להיכנס אליו, להאכיל את הקופים ולשחק איתם. לפעמים הם גם יוצאים מהמתחם ומסתובבים בשטח הג'ונגל ללא מחיצות.